Onderwijsmuseum De Holland Dordrecht

Onderwijsmuseum De Holland Dordrecht

Onderwijsmuseum De Holland Dordrecht

settings.

Bijzonderheden

Het gemeentelijk monument is duurzaam gerestaureerd met zoveel mogelijk respect voor het oorspronkelijke gebouw. Een groot aantal oorspronkelijke elementen zijn in hedendaagse technische vormgeving teruggekomen.

 

De gemeente Dordrecht heeft een duurzaamheidambitie vastgesteld. Duurzaamheid is een speerpunt en hier is dus zowel bouwkundig als installatietechnisch zoveel mogelijk rekening mee gehouden. Zo zijn de gevels, vloer en het daken hoogwaardig geïsoleerd, is LED verlichting in combinatie met intelligente verlichtingsregelingen toegepast, wordt warmte terug gewonnen uit de ventilatielucht. Ten behoeve van de centrale warmte- en koud opwekking is een Warmte Koude Opslag installatie (WKO) met warmtepompen voorzien in combinatie met vloerverwarming en vloerkoeling.

De hemelwaterafvoeren zijn aangesloten op een irrigatie installatie waarmee de tuinen worden voorzien van het benodigde regenwater in de zomer.

 

Het gebouw is compact en mede door het hergebruik van materialen en toepassing van duurzame installatieconcepten is een gerestaureerd gebouw met Energielabel A gerealiseerd.

 

Plaats
Dordrecht

Opdrachtgever
Gemeente Dordrecht

Architect
BiermanHenketArchitecten

Bruto vloeroppervlakte
2.000 m²

Stadium
Opgeleverd

Heeft u vragen of wilt u advies?

Poppodium 013 Tilburg

Poppodium 013 Tilburg

Poppodium 013 Tilburg

Bijzonderheden

Het project betreft de uitbreiding van het Poppodium 013 te Tilburg en bestaat hoofdzakelijk uit de uitbreiding van de grote en kleine zaal tot een capaciteit van 3400 respectievelijk 800 bezoekers.

 

Plaats
Tilburg

Opdrachtgever
Gemeente Tilburg

Architect
Benthem Crouwel Architects

Bruto vloeroppervlakte
6.772 m²

Stadium
Opgeleverd

Heeft u vragen of wilt u advies?

Fries Museum Leeuwarden

Fries Museum Leeuwarden

Fries Museum Leeuwarden

Bijzonderheden

Vanaf 1881 was het Fries Museum gevestigd aan de Turfmarkt in Leeuwarden. Begonnen in het Eysingahuis heeft het museum zich in 130 jaar tijd uitgebreid naar aangrenzende gebouwen. Nu is de nieuwe bestemming Wilhelminaplein 92 in het hart van de binnenstad van Leeuwarden.

 

Het museum kenmerkt zich door de imposante transparante voorgevel waardoor vanaf het plein gezien de bewegingen in het gebouw duidelijk waarneembaar zijn. Op maaiveldniveau werkt de transparantie in voor- en achtergevel uitnodigend op het winkelend publiek om een bezoek te brengen aan het museum of in ieder geval het restaurant en/of de winkel.

 

Over de 3 verdiepingen van het museum bevinden zich totaal 30 expositiezalen, waarvan 3 grote middenzalen en daarom heen een circuit van 27 kleinere zalen. De 3 middenzalen zijn maximaal flexibel indeelbaar. In het museum zijn een grotere theaterzaal en 2 kleinere filmzalen aanwezig. Tevens is er een kantoorvleugel met separate conferentieruimte opgenomen.

 

Per verdieping zijn de museumzalen individueel regelbaar voor wat betreft temperatuur en relatieve vochtigheid. Ook de filmzalen en de kantoren zijn individueel regelbaar. De warmte- en koude-opwekking wordt voorzien door een duurzaam Warmte Koude Opslag (WKO) systeem dat ’s winters warmte en ’s zomers koude onttrekt aan de bodem.

 

Foto’s Van Beek Fotografie

Plaats
Leeuwarden

Opdrachtgever
Stichting Fries Museum

Architect
BiermanHenket Architecten / Bonnema Architecten

Bruto vloeroppervlakte
8.840 m²

Stadium
Opgeleverd

Heeft u vragen of wilt u advies?