MVO

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is bij alle bedrijfsbeslissingen zowel een hoger bedrijfsrendement nastreven, als de kansen benutten voor een beter milieu en meer welzijn van de medewerkers en de maatschappij. Het gaat om activiteiten die een stap verder gaan dan waartoe de wet verplicht; vanuit maatschappelijke betrokkenheid en een toekomstgerichte visie”.

 

Duurzaam Partnerschap Stichting Homeplan

Sinds 2 februari 2012 is Huisman & Van Muijen Duurzaam Partner van Stichting HomePlan. Door Duurzaam Partner te worden, steunt Huisman & Van Muijen Stichting HomePlan en haar huisvestingsprojecten voor de allerarmsten. Met een structurele financiële bijdrage ondersteunt Huisman & Van Muijen gedurende 3 jaar Stichting Homeplan. Ook heeft Huisman & van Muijen al meerdere malen deelgenomen aan bouwreizen.

 

Zakenvriend Prinses Máxima Centrum Foundation

Sinds 1 maart 2020 is Huisman & Van Muijen zakenvriend van de Prinses Máxima Centrum Foundation. De Foundation van het Prinses Máxima Centrum is opgericht met het doel financiële middelen te werven om alle voorzieningen mogelijk te maken, die niet door de zorgverzekeraars vergoed worden en die van groot belang zijn voor de genezing van de kinderen. Huisman & Van Muijen hoopt hiermee een bijdrage te kunnen leveren, zodat de missie van het Prinses Máxima Centrum “Ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven” bereikt kan worden.

 

Stichting De Hond Kan De Was Doen

Al enkele jaren sponsort Huisman & Van Muijen de Stichting De Hond Kan De Was Doen. Deze Stichting wil volwassenen en kinderen met een beperking een vrijer en zelfredzamer leven bieden. Daarom werven zij fondsen, waarmee zij de opleiding van assistentiehonden in de thuissituatie financieel steunen. Mét je hond samen leren, samen werken. Hulp op maat!

Welke assistentiehonden steunen zij?
Honden die:
* Helpen bij dagelijkse handelingen (aankleden, voorwerpen oprapen)
* Signaleren van een noodsituatie (epilepsie, diabetes)
* Ondersteunen, zorgen (mensen met angsten, depressies, trauma’s)

 

Kantoorgebouw Huisman & Van Muijen

In onze eigen kantooromgeving streven wij een zo laag mogelijke energieverbruik en gebruik van grondstoffen na.

HvM is lid van de Paper for Paper community. Als zodanig levert Huisman & Van Muijen papier aan de community en koopt dit terug als hygiënepapier en kantoorpapier. Paper for Paper is het proces van papier inzamelen, papier recyclen en papier terugleveren. Paper for Paper voert al ons(kantoor)papier af in containers. Dit papier wordt verwerkt en daarna in balen geperst. De geperste balen papier worden vervolgens ingezet als grondstof voor de productie van hygiënepapier en kantoorpapier. Dit gerecyclede hygiënepapier en kantoorpapier worden door ons weer ingekocht.

Verdere beperking van het papiergebruik is een continu streven.

Voor onze bedrijfswagens maken wij gebruik van een tankpas van Travelcard. Travelcard neemt deelt aan het CleanAdvantage-programma. Zij zetten zich via diverse programma’s in om de CO2 uitstoot veroorzaakt door auto’s geheel te compenseren. Bij het gebruik van de tankpas wordt direct bij elke liter brandstof die afgerekend wordt een bijdrage voor CO2 compensatie in rekening gebracht. Met deze bijdrage worden projecten gefinancierd die zich inzetten om CO2 terug te dringen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het bouwen van windturbines en planten van bomen.

Halverwege mei 2020 heeft Matthijs een bijenkorf in de tuin bij ons kantoor geplaatst. Hiermee wil HvM de natuur een extra duwtje in de rug geven.

 

MVO in projecten

Het milieuvriendelijk ontwerpen van installaties is een combinatie van elementen: de primaire energievoorziening, juiste (milieubewuste) keuzes van toe te passen materiaal en apparatuur en zeer veel zorgvuldigheid met betrekking tot de uitstoot en het gebruik van schadelijke stoffen.

 

 

 

 

 

Heeft u vragen of wilt u advies?