BREEAM

‘Methode om duurzaamheid van gebouwen, gebieden en sloopprojecten te meten en te beoordelen.’

BREEAM betekent Building Research Establishment’s Environmental Assessment Method.

Dit is de leidende én wereldwijd meest gerespecteerde methode om de duurzaamheid van vastgoed en gebieden meetbaar te maken. BREEAM brengt duurzaamheidsaspecten samen die niet direct vergelijkbaar zijn, denk hierbij aan energie en vervuiling. Deze methode beoordeelt een gebouw op een de duurzaamheidsthema’s. Elke categorie kent een aparte weging, die leidt tot een uiteindelijke BREEAM-score van 1 tot 5 sterren. Voor een officiële meting zijn twee partijen nodig, een officieel BREEAM-expert en een onafhankelijk assessor.

Experts op het gebied Nieuwbouw en Renovatie

Huisman & Van Muijen beschikt over meerdere experts op het gebied Nieuwbouw en Renovatie.
Zij beoordelen de gebouwen inclusief de bouwkavel in de ontwikkel- en opleverfase op basis van onderwerpen, gegroepeerd in de volgende categorieën:
– Management
– Gezondheid
– Energie
– Transport
– Water
– Materialen
– Afval
– Landgebruik en ecologie
– Vervuiling

Referenties:
Damrak 70 te Amsterdam

Het pand aan het Damrak 70 is gestript, waarna er nieuwe baksteen gevels gerealiseerd zijn. De winkelpuien op de begane grond zijn transparant en bijzonder hoog. De nieuwe zestig meter brede gevel heeft meer raakvlak met het originele werk van H.P. Berlage.

Het gebouw aan het Damrak heeft een enorm vloeroppervlak en de plafonds zijn hoog. Het pand leent zich uitstekend voor hergebruik. Alleen de huidige gevel is verdwenen, waarna het gebouw een nieuwe indeling heeft gekregen. De bovenliggende kantoren zijn getransformeerd naar winkelruimte. Lagen -­2 en +6 worden gebruikt als magazijnruimte. De zeven etages daartussen hebben elk circa 2.500 m2 groot, zijn winkelruimte.

Totaaloppervlakte is 21.983 m²

Het oplevercertificaat Very Good is behaald.

Nieuwbouw hoofdkantoor Shimano Europe op High Tech Campus Eindhoven

Het nieuwe Europese hoofdkantoor heeft een plek gekregen op de High Tech Campus in Eindhoven. Het kantoor is ontworpen om een zo hoog mogelijke BREEAM-NL kwalificatie te behalen.

Totaaloppervlakte is 4.692 m²

Minimaal senario is Excellent, mogelijke ambitie van opdrachtgever is Outstanding.

Heeft u vragen of wilt u advies?