EKP Terrein Noord ‘s-Hertogenbosch

EKP Terrein Noord ‘s-Hertogenbosch

EKP Terrein Noord ‘s-Hertogenbosch

Opdrachtgever: SDK Vastgoed (VolkerWessels)

Architect: Studioninedots

Landschapsarchitect: DELVA Landscape Architecture & Urbanism

 

Bijzonderheden

Herontwikkeling van het terrein (EKP-terrein) van het vroegere Expeditieknooppunt van PostNL. Het noordelijk deel van het EPK-terrein wordt getransformeerd tot een levendig en creatief woon-, werk- en leergebied. In dit plan is ruimte voor ruim 800 woningen, kunstacademie AKV|St.Joost, werkruimtes, creatieve bedrijven, horeca en ateliers.

Plaats
‘s-Hertogenbosch

Opdrachtgever
SDK Vastgoed

Architect
Studioninedots

Bruto Vloeroppervlakte

20.000 m² wonen
2.000 m² plintfuncties
11.000 m² KuBus (Kunst & Business)

Stadium
In ontwerp

Heeft u vragen of wilt u advies?

The Diamond House Bahamas

The Diamond House Bahamas

The Diamond House Bahamas

Bijzonderheden

The Diamond House is een bijzondere samenwerking tussen de partners The Sandt als opdrachtgever, OZ architecten en Van Rossum voor de constructies. Deze samenwerking is gebaseerd respect voor elkaars discipline, vertrouwen met als gezamenlijk doel een fantastisch resultaat. 

Huisman & van Muijen is verantwoordelijk voor het ontwerp van alle installaties in deze zeer luxe woning. De toekomstige bewoners hoeven geen enkele concessie te doen aan het binnenklimaat, ondanks de extreme buitencondities op deze locatie. De unieke vormgeving en de massa van het gebouw is optimaal gebruikt waardoor de woning ook energievriendelijk is.

Tevens is gedacht aan Smart-Home voorzieningen waardoor het mogelijk is dat de toekomstige bewoners overal ter wereld met hun smartphone of tablet controle kunnen uitoefenen op de techniek in hun woning. Daarnaast kan men op lokaal geïnstalleerde touchscreens de installatie bedienen. Denk hierbij aan camerabeveiliging, bediening rolluiken, klimaat en verlichting. Muziek en beeld kunnen met dit systeem worden aangestuurd en worden gepersonaliseerd. Smart-Home is een intelligent systeem wat alle installaties in de woning met elkaar verbind. Aansturing vindt plaats via ZigBee, WiFi of Internet en is daarmee op alle denkbare devices te bedienen. Gebruiksgemak, veiligheid en efficiëntie staan hierbij voorop.

De architect heeft zich voor het ontwerp laten inspireren door de Amerikaanse architect John Lautner. In veel huisontwerpen hanteerde deze architect de filosofie dat de buitenwereld naar binnen gehaald moet worden. Wij denken dat dit met het Diamond House op deze locatie voortreffelijk is gelukt. 

Ons bureau heeft ervaring met projecten in Caribische gebieden en zien dit project als een gezamenlijke uitdaging voor meer projecten op deze locatie.

 

Plaats
Eiland Exuma Bahamas

Opdrachtgever
The Sandt

Architect
OZ Architects

Bruto vloeroppervlakte
357 m2

Stadium
In uitvoering

Heeft u vragen of wilt u advies?

81 appartementen Dongewijk Tilburg

81 appartementen Dongewijk Tilburg

81 appartementen Dongewijk Tilburg

Credits Artist Impression: Bedaux de Brouwer Architecten

Bijzonderheden

Voor WonenBreburg worden 3 identieke woontorens gebouwd direct langs het spoor in Tilburg. Elk woongebouw bestaat uit 27 appartementen verdeeld over begane grond tot en met 4e verdieping.

Met een zeer energiezuinig ontwerp voldoen de woongebouwen aan BENG (Bijna Energie Neutraal Gebouw):

– Energiebehoefte: 23,8 kWh/m2
– Primair energiegebruik: 17,6 kWh/m2
– Hernieuwbare energie: 52,9%

Deze BENG-waarde wordt gehaald door een goede bowukundige schil, rc-waarde gevel 6 m2K/W; vloer 5 m2K/W; dak m2K/W en triple (incl. kozijn) met U-waarde 1,08 W/m2K en een infiltratie van 0,20 dm3/s.m2.

Verder worden de woontorens installatietechnisch uitgevoerd met een WTW-ventilatiesysteem, radiatoren aangesloten op het stadsverwarmingsnet van ENnatuurlijk, in de algemene verkeersruimten, trappenhuizen en bergingen een slim lichtsysteem en een uitgebreide PV-installatie teruggeleid naar de appartementen (minimaal 5 PV-panelen per appartementen).

 

Plaats
Tilburg

Opdrachtgever
WonenBreburg

Architect
Bedaux de Brouwer Architecten

Bruto vloeroppervlakte
8.100 m2

Stadium
In uitvoering

Heeft u vragen of wilt u advies?

Nieuw Bergen Eindhoven

Nieuw Bergen Eindhoven

Bijzonderheden

Verbouwing van voormalig postkantoor tot museum Van Bommel Van Dam. De gevel van het postkantoor wordt opengebroken. De begane grond moet plaats gaan bieden aan een museumcafé en een museumwinkel waar je al in aanraking komt met de collectie van het museum. Van de kelder tot aan de zolder van het gebouw kan het museum straks gebruik maken van ruim 2.000 vierkante meter aan nieuwe depot-, atelier- en tentoonstellingsruimte.
Meerrijk Eindhoven

Meerrijk Eindhoven

Meerrijk Eindhoven

Bijzonderheden

Project bestaat uit een ondergrondse parkeervoorziening ten behoeve van de woningen en de commerciële voorzieningen. Op maaiveld niveau worden diverse commerciële voorzieningen gerealiseerd met daarboven woningen verdeeld over diverse meerlaagse gebouwen. Het plan omvat verder een welzijnscluster (functies o.a. basisschool, kinderdagverblijf, sporthal, consultatiebureau) waarbij de oude (monumentale) hangaar van vliegveld Welschap behouden blijft en waaronder het welzijnscluster gedeeltelijk zal worden gebouwd.

 

Plaats
Eindhoven

Opdrachtgever
ASR

Architect
VHP / Diederen Dirrix / De Zwarte Hond / Bedaux De Brouwer / Wurck

Bruto vloeroppervlakte
730 woningen, 16.500 m² voorzieningen en een parkeergarage van 35.000 m²

Stadium
Opgeleverd

Heeft u vragen of wilt u advies?