The Diamond House Bahamas

Bijzonderheden

The Diamond House is een bijzondere samenwerking tussen de partners The Sandt als opdrachtgever, OZ architecten en Van Rossum voor de constructies. Deze samenwerking is gebaseerd respect voor elkaars discipline, vertrouwen met als gezamenlijk doel een fantastisch resultaat. 

Huisman & van Muijen is verantwoordelijk voor het ontwerp van alle installaties in deze zeer luxe woning. De toekomstige bewoners hoeven geen enkele concessie te doen aan het binnenklimaat, ondanks de extreme buitencondities op deze locatie. De unieke vormgeving en de massa van het gebouw is optimaal gebruikt waardoor de woning ook energievriendelijk is.

Tevens is gedacht aan Smart-Home voorzieningen waardoor het mogelijk is dat de toekomstige bewoners overal ter wereld met hun smartphone of tablet controle kunnen uitoefenen op de techniek in hun woning. Daarnaast kan men op lokaal geïnstalleerde touchscreens de installatie bedienen. Denk hierbij aan camerabeveiliging, bediening rolluiken, klimaat en verlichting. Muziek en beeld kunnen met dit systeem worden aangestuurd en worden gepersonaliseerd. Smart-Home is een intelligent systeem wat alle installaties in de woning met elkaar verbind. Aansturing vindt plaats via ZigBee, WiFi of Internet en is daarmee op alle denkbare devices te bedienen. Gebruiksgemak, veiligheid en efficiëntie staan hierbij voorop.

De architect heeft zich voor het ontwerp laten inspireren door de Amerikaanse architect John Lautner. In veel huisontwerpen hanteerde deze architect de filosofie dat de buitenwereld naar binnen gehaald moet worden. Wij denken dat dit met het Diamond House op deze locatie voortreffelijk is gelukt. 

Ons bureau heeft ervaring met projecten in Caribische gebieden en zien dit project als een gezamenlijke uitdaging voor meer projecten op deze locatie.

 

Plaats
Eiland Exuma Bahamas

Opdrachtgever
The Sandt

Architect
OZ Architects

Bruto vloeroppervlakte
357 m2

Stadium
In uitvoering

Heeft u vragen of wilt u advies?