Piet Klerkx Waalwijk Fase 1

Piet Klerkx Waalwijk Fase 1

Piet Klerkx Waalwijk Fase 1

Bijzonderheden

Het winkelcomplex van Piet Klerkx te Waalwijk is een aaneenschakeling van bouwfasen met verschillende hallen met afwijkende verschijningsvormen. Zonder nu een volledig nieuwbouw te plegen, is er een modus gezocht om de uitstraling van het complex te moderniseren. Hiertoe is rondom het gehele complex een voorzetgevel geprojecteerd met op een aantal positieve reclame-uitingen. Zo is de hoek voorzien van een ’tafel’ met naamsaanduiding en is de gevel die zichtbaar is vanaf de snelweg voorzien van een immens LED-scherm. De gevel met de nieuwe hoofdentree is voorzien van een grid met LED-lampjes (circa 2500 stuks) als backlight voor reclamedoeken. De ruimte tussen bestaande gevel en nieuwe voorzetgevel is voorzien van een infiltratiesysteem voor hemelwaterafvoer dat tegen de nieuwe gevel valt.

Het nieuwe parkeerterrein is voorzien van een milieuvriendelijke afvoersysteem voorzien van olie/benzineafscheider en calamiteitenafsluiter. Het systeem is in nauw overleg met Gemeente en Waterschap ontworpen en voldoet aan het beleidsplan afkoppelen hemelwater van de Gemeente Waalwijk. 

Plaats
Waalwijk

Opdrachtgever
VB&T Projectmanagement

Architect
Leenders Architecten 

Bruto Vloeroppervlakte
40.000 m2

Stadium
Opgeleverd

Heeft u vragen of wilt u advies?

Magna Plaza Food Court Amsterdam

Magna Plaza Food Court Amsterdam

Magna Plaza Food Court Amsterdam

Bijzonderheden

Op de 2e verdieping van het bijzondere monument Magna Plaza is een Food Plaza gerealiseerd.

Technisch gezien heeft Huisman & van Muijen 3 grote uitdagingen opgelost.

Voor de afzuiging (en luchttoevoer) van alle keukens (totaal 20 stuks) zijn 7 nieuwe luchtbehandelingskasten met een totaal debiet van 60.000 m3/h opgesteld. Het spreekt voor zich dat er veel creativiteit en afstemming nodig is geweest voor het opstellen van de lbk’s almede het kanaalwerk naar de dakkappen en de 2e verdieping. Alle keukens kunnen de afzuiging in 4 standen schakelen. Tevens via GBS uitleesbaar en instelbaar.

Om sparingen in de monumentale vloeren te voorkomen is er gekozen voor een vaccuum systeem voor het afvoeren van vuilwater. Hiermee wordt ook het maximale afvoerdebiet beperkt.

Het totaal beschikbaar elektrisch vermogen was een uitgangspunt voor het ontwerp. Door het toepassen van railkokersystemen is het gelijktijdig vermogen optimaal te spreiden.

Met bovenstaande systemen is een flexibele opzet gegarandeerd en kunnen uiteenlopende huurders worden voorzien van voldoende afzuiging, vuilwaterafvoer en elektrisch vermogen. Uiteraard wordt er per unit ook koudwater, data-aansluitingen en een aardgas aangeboden

Plaats
Amsterdam

Opdrachtgever
Lianeo Real Estate

Architect
Hans Ruijssenaars Architecten Amsterdam

Bruto Vloeroppervlakte
1.200 m²

Stadium
Opgeleverd

Heeft u vragen of wilt u advies?