Gemeentekantoor Voorst

Gemeentekantoor Voorst

Gemeentehuis Voorst

Fotocredits: Architectenbureau De Twee Snoeken

Bijzonderheden

Het gemeentehuis van Voorst in Twello wordt volledig gerenoveerd. Huisman & Van Muijen maakt deel uit van het total-engineering team van architect De Twee Snoeken. Het nieuwe gemeentehuis is energie neutraal ontworpen.

 

Plaats
Voorst

Opdrachtgever
Gemeente Voorst

Architect
Architectenbureau De Twee Snoeken

Bruto Vloeroppervlakte
5.500 m²

Stadium
In ontwerp

Heeft u vragen of wilt u advies?

Gemeentekantoor Wijchen

Gemeentekantoor Wijchen

Gemeentekantoor Wijchen

Fotocredits: Architectenbureau De Twee Snoeken

Bijzonderheden

Herhuisvesting Gemeentekantoor te Wijchen. Het pand is uitgebreid op twee plekken met een extra verdieping en is voorzien van grote vides.

Op de begane grond zijn o.a. de publiekshal en een multifunctionele invulling voor restaurant en vergadercentrum gerealiseerd. Door de ruimtelijke opbouw van het bestaande pand is in de middengebieden voldoende ruimte overgebleven om alle gewenste facilitaire functies, zoals vergaderruimten, flexplekken, concentratiewerkplekken, loungeruimten etc. te realiseren.

Plaats
Wijchen

Opdrachtgever
Gemeente Wijchen

Architect
Architectenbureau De Twee Snoeken

Bruto Vloeroppervlakte
5.112 m²

Stadium
Opgeleverd

Heeft u vragen of wilt u advies?

Gemeentehuis Alblasserdam

Gemeentehuis Alblasserdam

Gemeentehuis Alblasserdam

Artist impressions: dp6 architectuurstudio Delft

Bijzonderheden

 

Het gemeentehuis van Alblasserdam is gerenoveerd. Het oude monumentale en markante karakter van het gebouw aan de buitenzijde is behouden gebleven. Binnenin is een modern gemeentehuis gerealiseerd.

De technische installaties zijn compleet vervangen. Het binnenklimaat was niet goed te regelen en mede hierdoor waren de exploitatie kosten hoog. Keuze installatieconcept bepaald op basis van TCO-berekeningen in combinatie met GPR-berekeningen.

Nieuwe luchtbehandeling zodat de luchthoeveelheden aan de huidige eisen voldoen. Daarnaast een zeer efficiënt VRF systeem zodat de medewerkers de gewenste temperatuur naar eigen wens kunnen instellen. Het VRF systeem kan verwarmen en koelen op een milieu vriendelijke manier waarbij de benodigde energie uit de buitenlucht wordt gehaald.

Daarnaast zijn er 192 PV panelen geplaatst waardoor het pand ruim in zijn elektriciteit behoefde kan voorzien. Overal LED verlichting en geresulteerd in A+ energie label.

Naast de gemeente is de bibliotheek en een steunpost voor de Politie in het pand gevestigd waardoor het pand weer volledig bezet is. Voor het openbare karakter moest er wel een degelijk toegangscontrole komen om de diverse gebruikers uit elkaar te houden.

Met het nieuwe restaurant en de diverse werkplekken en uitstekende wifi is ook voor de kleine ondernemers een geschikte dynamische werkplek ontwikkeld.

Plaats
Alblasserdam

Opdrachtgever
Gemeente Alblasserdam (Ingenieursbureau Drechtsteden)

Architect
DP6 Architectuurstudio

Bruto Vloeroppervlakte
3.828 m²

Stadium
Opgeleverd

Heeft u vragen of wilt u advies?

Koninklijke Marechaussee Schiphol

Koninklijke Marechaussee Schiphol

Koninklijke Marechaussee Schiphol

Bijzonderheden

Het complex is een combinatie van zeer uiteenlopende functies:

– kantoren
– opleiding
– accommodatie (legering)
– logistieke ondersteuning
– strafcellen
– rechtbank 

Overzicht installaties:

– Koude- en Warmte systeem (CV en GKW)
– Warmtapwater
– Regelsysteem
– Elektrotechnische installatie
– Noodstroom
– Nood- en Vluchtwegverlichting
– Verlichting
– Beveiliging
– Datasysteem

Plaats
Schiphol

Opdrachtgever
DVD te Zwolle

Architect
Zvi Hecker Berlijn

Bruto Vloeroppervlakte
39.000 m2

Stadium
Opgeleverd

Heeft u vragen of wilt u advies?

Gemeentehuis Leudal

Gemeentehuis Leudal

Gemeentehuis Leudal

Bijzonderheden

Het gemeentehuis is opgebouwd uit drie hoofdvolumes die om een binnenplaats worden gevouwen en zorgen voor afscherming van de provinciale weg. De drie hoofdvolumes bestaan uit twee kantoorvleugels en een personeelsrestaurant. De opgetilde en transparante ronde raadzaal is als vierde volume gericht op de dorpskern. Dit markeert de entree naar de binnenplaats en vertegenwoordigt de openbaarheid van bestuur. In de avonduren is de raadzaal verlicht en fungeert deze als een grote lantaarn aan de rotonde.

De gemeente Leudal heeft een voorbeeldfunctie op het gebied van duurzaamheid. Er zijn dan ook een groot aantal duurzaamheidsmaatregelen doorgevoerd; een flexibel werkconcept, zodat er minder kantooroppervlakte nodig is, warmte- en koudeopslag in de bodem, sedumdak, afgiftesystemen afgestemd op een zo energie-efficiënt opwekking, materialen gescreend op duurzaamheid, verlichting op basis van aanwezigheid en daglichtregeling, bomen en wadi’s voor de biodiversiteit en opvang en infiltratie van hemelwater.

Plaats
Heythuysen

Opdrachtgever
Gemeente Leudal

Architect
Van Aken Architecten Eindhoven

Bruto Vloeroppervlakte
5.100 m2

Stadium
Opgeleverd

Heeft u vragen of wilt u advies?