Gemeentehuis Alblasserdam

Artist impressions: dp6 architectuurstudio Delft

Bijzonderheden

 

Het gemeentehuis van Alblasserdam is gerenoveerd. Het oude monumentale en markante karakter van het gebouw aan de buitenzijde is behouden gebleven. Binnenin is een modern gemeentehuis gerealiseerd.

De technische installaties zijn compleet vervangen. Het binnenklimaat was niet goed te regelen en mede hierdoor waren de exploitatie kosten hoog. Keuze installatieconcept bepaald op basis van TCO-berekeningen in combinatie met GPR-berekeningen.

Nieuwe luchtbehandeling zodat de luchthoeveelheden aan de huidige eisen voldoen. Daarnaast een zeer efficiënt VRF systeem zodat de medewerkers de gewenste temperatuur naar eigen wens kunnen instellen. Het VRF systeem kan verwarmen en koelen op een milieu vriendelijke manier waarbij de benodigde energie uit de buitenlucht wordt gehaald.

Daarnaast zijn er 192 PV panelen geplaatst waardoor het pand ruim in zijn elektriciteit behoefde kan voorzien. Overal LED verlichting en geresulteerd in A+ energie label.

Naast de gemeente is de bibliotheek en een steunpost voor de Politie in het pand gevestigd waardoor het pand weer volledig bezet is. Voor het openbare karakter moest er wel een degelijk toegangscontrole komen om de diverse gebruikers uit elkaar te houden.

Met het nieuwe restaurant en de diverse werkplekken en uitstekende wifi is ook voor de kleine ondernemers een geschikte dynamische werkplek ontwikkeld.

Plaats
Alblasserdam

Opdrachtgever
Gemeente Alblasserdam (Ingenieursbureau Drechtsteden)

Architect
DP6 Architectuurstudio

Bruto Vloeroppervlakte
3.828 m²

Stadium
Opgeleverd

Heeft u vragen of wilt u advies?