Park Vossenberg Kaatsheuvel

Park Vossenberg Kaatsheuvel

Park Vossenberg Kaatsheuvel

ttings.

Artist Impressions: Bierman Henket Architecten

Bijzonderheden

Nieuwbouw zorgcentrum van circa 8.000 m2 alsmede circa 45 appartementen (huur en koop), alsmede de renovatie van de kapel op het park.

In samenwerking met de verschillende projectpartners wordt een vernieuwend duurzaamheidsconcept ontwikkeld. Het concept gaat uit van een all-electricbouwplan voorzien van een zonnepark voor eigen opwek, biodynamische LED-verlichting, warmte-koudeopslag en warmteterugwinning. Daarbij krijgen de appartementen, de gebouwen en de terreininrichting een open structuur; afwisselende vormgeving en een gevarieerde inrichting hebben een prikkelende werking op de (dementerende) bewoners.

Plaats
Kaatsheuvel

Opdrachtgever
Stichting Maasduinen

Architect
BiermanHenketArchitecten

Bruto vloeroppervlakte
Zorgcentrum 8.000 m²
Kapel 750 m²
30 huurappartementen
15 koopappartementen

Stadium
In uitvoering

Heeft u vragen of wilt u advies?

Kalorama Beek-Ubbergen

Kalorama Beek-Ubbergen

Kalorama Beek-Ubbergen

Artist Impressions: Vonk en Landstra Architecten

Bijzonderheden

Vervangende nieuwbouw voor het centrum voor doof-blinden. De vervangende nieuwbouw bestaat uit zes groepswoningen voor 56 bewoners en acht zorgappartementen voor begeleid wonen.

Verbouwing van de drie bestaande afdelingen voor 36 mensen met dementie. Deze verbouwing heeft als voornaamste doelen het verbeteren van de privéruimte van bewoners en het creëren van een warme en huiselijke sfeer. Onderdeel van dit project is het geschikt maken van twee oude afdelingen, zodat deze als tijdelijke huisvesting voor bewoners van het Hoofdgebouw kunnen functioneren.

Herinrichting van de locatie Kalorama. Door de sloop van de bestaande Centrum-gebouwen is het mogelijk het parkachtige deel van de locatie te vergroten, waardoor bewoners meer bewegingsvrijheid krijgen.

Tot dit projectonderdeel behoort tevens het onderzoek naar de energievoorziening voor de totale locatie betreffende de centrale verwarming en het warmtapwater.

Plaats
Beek-Ubbergen

Opdrachtgever
Stichting Kalorama

Architect
Vonk en Landstra Architecten

Bruto vloeroppervlakte
 m²

Stadium
In uitvoering

Heeft u vragen of wilt u advies?

Woon-, zorg- en dienstencentrum Bethanië Ede

Woon-, zorg- en dienstencentrum Bethanië Ede

Woon-, zorg- en dienstencentrum Bethanië Ede

.

Bijzonderheden

Het woon-, zorg-, en dienstencentrum Bethanië te Ede bestaat uit vervangende nieuwbouw appartementen somatiek, groepswoningen psychogeriatrisch, intramurale zorgwoningen, een hospice, extramurale appartementen, een huisartsenpost en een kinderdagverblijf. In het complex is voorzien in onder andere een kapel en een zwembad.

Voor de warmteopwekking van het totale complex wordt gebruik gemaakt van een gasaangedreven warmtepomp in combinatie met Warmte-/Koude Opslag in de bodem. Het gehele complex is voorzien van koeling.

De diverse afdelingen worden geheel apart geventileerd. De appartementen in 3 woonblokken zijn allen voorzien van een eigen ventilatie WTW-unit en warmte-/koude/warmtapwaterinstallatie.

Plaats
Ede

Opdrachtgever
Coresta Group

Architect
Grunstra Architecten Groep BNA

Bruto vloeroppervlakte
14.500 m²

Stadium
Opgeleverd

Heeft u vragen of wilt u advies?

Zorginstelling De Schiphorst Meppel

Zorginstelling De Schiphorst Meppel

Zorginstelling De Schiphorst Meppel

Bijzonderheden

Grootschalige herstructurering van het ziekenhuisterrein is gestart met de nieuwbouw van zorginstelling ‘De Schiphorst’. De nieuwbouw vervangt de verouderde ‘Schiphorst’ op het naastgelegen terrein. In tegenstelling tot de oude zorginstelling, wordt in de nieuwe ‘Schiphorst’ de zorg op een kleinschalige manier aangeboden. Het nieuwe verzorgingstehuis bestaat uit vier losstaande gebouwen, elk twee woonlagen bestaan. De vier gebouwen zijn ingedeeld in twintig woningen.

De gebouwen zijn zeer duurzaam van opzet. Een centrale WKO installatie verzorgt warmte en koeling. Geavanceerde domotica met integratie van verpleegoproep, in-house GSM en WIFI netwerk.

Energiezuinige verlichting, deels met LED armaturen met intelligente schakelingen. Glasvezelnetwerk verbindingen tussen alle gebouwen en bestaand ziekenhuis.
De elektriciteit wordt deels zelf opgewekt middels zonnepanelen welke op alle daken zijn voorzien.

Plaats
Meppel

Opdrachtgever
Woonconcept Vastgoed / Zorgcombinatie Noorderboog

Architect
B+O architecten

Bruto vloeroppervlakte
15.500 m²

Stadium
Opgeleverd

Heeft u vragen of wilt u advies?