Felix Meritis Amsterdam

Felix Meritis Amsterdam

Felix Meritis Amsterdam

Foto’s: © i29 interior architects

Bijzonderheden

Het rijksmonument Felix Meritis in Amsterdam is gerenoveerd. In het verleden heeft Felix Meritis verschillende gebruiksfunctie gehad. Het begon als sociëteit voor wetenschappers, artiesten en veel meer, toen drukkerij, partijkantoor en nu weer plek voor muziek, theater.

Het was bijzonder om als installatie adviseur mee te mogen denken om, een icoon uit de Nederlandse architectuurgeschiedenis, weer een gebruiksfunctie te geven die nagenoeg gelijk is aan de functie waarvoor  het ruim 200 jaar geleden werd opgericht: Felix Meritis wordt in de 21e eeuw weer een cultureel centrum voor muziek, poëzie, theater, dans, debat gecombineerd met een hoogwaardige horecafunctie.

De basisstructuur en ruimten zijn nagenoeg ongewijzigd waardoor de ziel van het gebouw behouden is. Wel heeft elke ruimte zijn eigen identiteit gekregen. Dit is de beste garantie voor het behoud van het rijksmonument en tevens door hergebruik van de materialen een hoge mate van duurzaamheid.

Een belangrijkste doelstelling van de renovatie was, naast de bovengenoemde conservering van het monument, het gebouw te laten voldoen aan de huidige eisen voor hedendaagse techniek en veiligheid.

Door Huisman & Van Muijen is in een vroeg stadium van het project met opdrachtgever en architect tot in detail geïnventariseerd wat de technische en klimatologische mogelijkheden waren voor het monument. Het gebouw was immers nooit ontworpen voor het integreren van omvangrijke noodzakelijke technische installaties.

Het monument is nu voorzien van nieuwe, geheel in de bouwkundige constructies verborgen klimaatinstallaties met luchtbehandeling inclusief warmteterugwinning, Lage temperatuur verwarming en ledverlichting.

Het resultaat van deze zoektocht is een gasloos monument met verwarming en koeling door middel van warmtepomp techniek.

Het gebouw is volledig voorzien van nieuwe hoogwaardige elektrotechnische installaties met geïntegreerde lichtschakelingen, theaterverlichting communicatie en beveiligingsinstallaties.

 

Plaats
Amsterdam

Opdrachtgever
Amerborgh Nederland B.V.

Architect
MATH Architecten

Bruto Vloeroppervlakte
2.800 m²

Stadium
Opgeleverd

Heeft u vragen of wilt u advies?

Kindcentrum Avenhorn

Kindcentrum Avenhorn

Kindcentrum Avenhorn

Artist Impressions: TenW Architecten en Adviseurs

Bijzonderheden

Nieuwbouw kindcentrum in Avenhorn.

In het kindcentrum komen de volgende gebruikers:

–           Basisschool Jozefschool
–           Basisschool Overhaal
–           Basisschool De Leveling
–           Kinder- en peuteropvang Berend Botje
–           Gymzaal

Huisman & Van Muijen heeft de stichting en gemeente begeleid om hun gezamenlijke ambitie te realiseren door installatietechnisch een multifunctioneel, duurzaam, energiearm en gezond gebouw te ontwerpen.

–           Opwekking van duurzame energie met zonenergie en windenergie
–           Led-armaturen met aanwezigheidssensoren
–           Frisse scholen concept van KlimaatGroepHolland
–           Warmtepompen voor de opwekking van warmte en koude

Het gebouw wordt naar verwachting voor de zomer van 2021 opgeleverd.

Plaats
Avenhorn

Opdrachtgever
Stichting Kindcentrum Avenhorn (school), Gemeente Koggenland (gymzaal)

Architect
TenW Architecten Adviseurs

Bruto Vloeroppervlakte
School  4.120 m²
Gymzaal 752 m²

Stadium
In uitvoering

Heeft u vragen of wilt u advies?

Vertical Sloterdijk Amsterdam

Vertical Sloterdijk Amsterdam

Vertical Sloterdijk Amsterdam

Bijzonderheden

Het woningbouwproject VERTICAL Sloterdijk te Amsterdam bestaat uit 2 bouwdelen en wordt in twee fasen ontworpen. Fase 1 is Toren N3 + (parkeer)kelder en fase 2 is Toren N2 met tussenwoningen.

Het ontwerp voor VERTICAL is tot stand gekomen in samenwerking met 4 Nederlandse architectenbureaus en een landschapsarchitect.

 VERTICAL is een bijzonder gebouw met veel verschillende woningen. VERTICAL wordt gerealiseerd op de N-Kavel in Sloterdijk-Centrum en bestaat uit 168 woningen, Shared Living spaces en ruim 800 m2 aan commerciële ruimtes.

 HvM is verantwoordelijk voor het installatieontwerp van fase 2 en heeft een controlerende taak voor fase 1.

Plaats
Amsterdam

Opdrachtgever
Heijmans Vastgoed B.V.

Architect
NL Architects, Chris Collaris Architects, studio Donna van Milligen Bielke, Space Encounters en DS Landschapsarchitecten

Bruto Vloeroppervlakte
 m²

Stadium
In ontwerp

Heeft u vragen of wilt u advies?

Woonzorgcentrum Zuiderschans ‘s-Hertogenbosch

Woonzorgcentrum Zuiderschans ‘s-Hertogenbosch

WZC Zuiderschans ‘s-Hertogenbosch

Fotocredits: KAW Architecten en MdB3d

Bijzonderheden

Herontwikkeling van het verzorgingshuis Zuiderschans te Den Bosch. De nieuwbouw voorziet in een zorglocatie voor 44 PG Groepswonen voor Van Neynsel en 83 appartementen voor zelfstandig wonen (met zorg) voor woningbouwvereniging Zayaz.

Een centrale WKO-installatie voorziet het complex van de nodige energie. Hiermee kan zowel in de winter als in de zomer een aangenaam klimaat worden gerealiseerd. Deze wordt voor de centrale bijeenkomstfuncties en PG-deel aangevuld met een warmtepomp voor aanvullende verwarming en een boosterwarmtepomp voor het maken van warmtapwater. De individuele appartementen worden allemaal voorzien van individuele warmtepompen die aangesloten zijn op de centrale WKO-installatie. Met deze warmtepompen worden de appartementen voorzien van warmte, koude en warmtapwater

De groepswoningen voor Van Neynsel zijn zodanig ontworpen dat in de toekomst 44 slaapkamers (4×11) omgebouwd kunnen worden tot 32 appartementen (4×8).

Livestreamlink: https://zuiderschans.timeboxview.com/

 

 

Plaats
‘s-Hertogenbosch

Opdrachtgever
Zayaz ‘s-Hertogenbosch

Architect
KAW Architecten

Bruto Vloeroppervlakte
9.500 m²

Stadium
In uitvoering

Heeft u vragen of wilt u advies?

Gemeentekantoor Voorst

Gemeentekantoor Voorst

Gemeentehuis Voorst

Fotocredits: Architectenbureau De Twee Snoeken

Bijzonderheden

Het gemeentehuis van Voorst in Twello wordt volledig gerenoveerd. Huisman & Van Muijen maakt deel uit van het total-engineering team van architect De Twee Snoeken. Het nieuwe gemeentehuis is energie neutraal ontworpen.

 

Plaats
Voorst

Opdrachtgever
Gemeente Voorst

Architect
Architectenbureau De Twee Snoeken

Bruto Vloeroppervlakte
5.500 m²

Stadium
In ontwerp

Heeft u vragen of wilt u advies?