Rabobank Zaltbommel

Rabobank Zaltbommel

Rabobank Zaltbommel

gs.

Bijzonderheden

Verbouwing en herinrichting kantoor Zaltbommel welke moet geschieden in zeer korte tijd, zowel ontwerp als uitvoering. Het is een grote renovatie met een dubbele fasering. Met name de verlichting is compleet vernieuwd (LED-verlichting) en helemaal up to date.

Plaats
Zaltbommel

Opdrachtgever
Rabo Eigen Steen

Architect
De Twee Snoeken ‘s-Hertogenbosch

Bruto Vloeroppervlakte
3.150 m²

Stadium
Opgeleverd

Heeft u vragen of wilt u advies?

Techpoint Dorgelolaan Eindhoven

Techpoint Dorgelolaan Eindhoven

Techpoint Dorgelolaan Eindhoven

Bijzonderheden

Het pand bestaat uit 8 kantoorverdiepingen waarbij verdieping 5 t/m 9 verhuurd zijn aan KPMG en KPMG-Meijburg. Het gebouw is voorzien van een parkeerkelder voor ca. 220 voertuigen, tevens zijn er parkeervoorzieningen op de begane grond en de 1e verdieping. Op de 9e verdieping is een vergadercentrum met restauratieve voorziening geprojecteerd. De kantoren zijn voorzien van volledig geïntegreerde klimaatregelsystemen gekoppeld aan de aanwezigheid van personen en communicatie- en presentatievoorzieningen.

Het gebouw is aangesloten op een warmtekoudeopslagsysteem met warmtepomp en cv-piekketels dat door derden wordt geleverd en geëxploiteerd.

Plaats
Eindhoven

Opdrachtgever
CRA Vastgoed

Architect
AGS Architecten & Planners

Bruto Vloeroppervlakte
12.000 m²

Stadium
Opgeleverd

Heeft u vragen of wilt u advies?

Miele Campus Vianen

Miele Campus Vianen

Miele Campus Vianen

Bijzonderheden

Op elektrotechnisch gebied zijn de nieuwste computergestuurde lichttechnieken toegepast zowel in het gebouw als ook op het voorterrein. Alle technische installaties worden gekoppeld op een security management systeem zodat op 4 levensgrote scherm naast alle persoonlijke veiligheid ook alle techniek 24 uur per dag kan worden bewaakt, indien nodig via internet vanuit elke locatie ter wereld !

Naast verlichting worden bezoekers via multimedia systemen (tientallen LCD/plasma schermen), reukapparaten, geluid en vijverpartijen omarmd door de Miele beleving.

De verlichting is volledig programmeerbaar , alle armaturen hebben een adres. In kantoren kan bijvoorbeeld een selectie gemaakt worden uit de stand kantoor, bespreking, presentatie, sfeer of schoonmaak.

Op werktuigbouwkundig gebied zijn zeer complexe installaties ontwikkeld op het gebied van ventilatie en koeling. Zo zijn er in de kookschool en 2 stoomtheaters nieuwe technieken bedacht om de aanwezigen ondanks prominent aanwezige kookluchtjes van voldoende frisse en indien nodig gekoelde lucht te voorzien, technisch gezien een tegenstelling. Het gebouw verder is bijzonder energiezuinig door een warmte- en koude opslag systeem in de bodem.

Plaats
VIanen

Opdrachtgever
Miele Nederland BV

Architect
gevel: Heitmann Architecten
gebouw en kantoorinrichting: Otto Ter Stege architecten
binnenhuis: Best architects en M+R
tuinarchitect: Grasveld & Fleuren

Bruto Vloeroppervlakte
27.730 m²

Stadium
Opgeleverd

Heeft u vragen of wilt u advies?

Nachtegaallaan Eindhoven

Nachtegaallaan Eindhoven

Nachtegaallaan Eindhoven

Bijzonderheden

Het project betreft de renovatie van het totale gebouw van het voormalig Nutsbedrijf Regio Eindhoven, behoudens het restaurant en enkele kantoorruimten op de begane grond. Het renovatieproces wordt uitgevoerd volgens The Natural Step, waarbij duurzaamheid in al haar facetten aan bod komt. Denk hierbij aan verduurzaming van de installaties, gebruik van materialen, hergebruik van materialen uit de te verlaten kantoorlocatie tot aan het proces van verhuizing met zo min mogelijk CO2-uitstoot.

De kantoorverdiepingen van het gebouw worden volledig ingericht volgens “Het Nieuwe Werken”, met een hoge mate van flexibiliteit van de installaties. Aangezien de schil van het gebouw niet gewijzigd zou worden, is er voor gekozen om de cv-installatie op de verdiepingen te handhaven om een hoge mate van comfort in de winter te kunnen garanderen.

Om toch tot een meer duurzame installatie te komen is de totale ventilatieluchthoeveelheid voor het gebouw verlaagd, is er een efficiënte warmteterugwininstallatie voor zowel warmte als vocht toegevoegd en wordt er lokaal gekoeld op basis van een hoge temperatuur koelsysteem met inductie-units. Het gehele gebouw is verder voorzien van naregelingen voor klimaat om zo efficiënt mogelijk te verwarmen en koelen.

 De kantoorverdiepingen zijn voorzien van HF-verlichtingsarmaturen afgestemd op het gebruik van de desbetreffende ruimte. Zo zijn kantoren voorzien van efficiënte TL verlichting en zijn informele overlegplekken voorzien van LED-spots en LED-pendelarmaturen om een informele sfeer te creëren.

Tevens is gebruikt gemaakt van LED-armaturen in diverse uitvoeringen om aanvullende werkplekverlichting en sfeerverlichting te creëren.

Plaats
Eindhoven

Opdrachtgever
Gemeente Eindhoven

Architect
M+R interieurarchitecten

Bruto Vloeroppervlakte
12.500 m2 bvo en 6.200 m2 vvo

Stadium
Opgeleverd

Heeft u vragen of wilt u advies?