Onderwijsmuseum De Holland Dordrecht

Onderwijsmuseum De Holland Dordrecht

Onderwijsmuseum De Holland Dordrecht

settings.

Bijzonderheden

Het gemeentelijk monument is duurzaam gerestaureerd met zoveel mogelijk respect voor het oorspronkelijke gebouw. Een groot aantal oorspronkelijke elementen zijn in hedendaagse technische vormgeving teruggekomen.

 

De gemeente Dordrecht heeft een duurzaamheidambitie vastgesteld. Duurzaamheid is een speerpunt en hier is dus zowel bouwkundig als installatietechnisch zoveel mogelijk rekening mee gehouden. Zo zijn de gevels, vloer en het daken hoogwaardig geïsoleerd, is LED verlichting in combinatie met intelligente verlichtingsregelingen toegepast, wordt warmte terug gewonnen uit de ventilatielucht. Ten behoeve van de centrale warmte- en koud opwekking is een Warmte Koude Opslag installatie (WKO) met warmtepompen voorzien in combinatie met vloerverwarming en vloerkoeling.

De hemelwaterafvoeren zijn aangesloten op een irrigatie installatie waarmee de tuinen worden voorzien van het benodigde regenwater in de zomer.

 

Het gebouw is compact en mede door het hergebruik van materialen en toepassing van duurzame installatieconcepten is een gerestaureerd gebouw met Energielabel A gerealiseerd.

 

Plaats
Dordrecht

Opdrachtgever
Gemeente Dordrecht

Architect
BiermanHenketArchitecten

Bruto vloeroppervlakte
2.000 m²

Stadium
Opgeleverd

Heeft u vragen of wilt u advies?

Zorginstelling De Schiphorst Meppel

Zorginstelling De Schiphorst Meppel

Zorginstelling De Schiphorst Meppel

Bijzonderheden

Grootschalige herstructurering van het ziekenhuisterrein is gestart met de nieuwbouw van zorginstelling ‘De Schiphorst’. De nieuwbouw vervangt de verouderde ‘Schiphorst’ op het naastgelegen terrein. In tegenstelling tot de oude zorginstelling, wordt in de nieuwe ‘Schiphorst’ de zorg op een kleinschalige manier aangeboden. Het nieuwe verzorgingstehuis bestaat uit vier losstaande gebouwen, elk twee woonlagen bestaan. De vier gebouwen zijn ingedeeld in twintig woningen.

De gebouwen zijn zeer duurzaam van opzet. Een centrale WKO installatie verzorgt warmte en koeling. Geavanceerde domotica met integratie van verpleegoproep, in-house GSM en WIFI netwerk.

Energiezuinige verlichting, deels met LED armaturen met intelligente schakelingen. Glasvezelnetwerk verbindingen tussen alle gebouwen en bestaand ziekenhuis.
De elektriciteit wordt deels zelf opgewekt middels zonnepanelen welke op alle daken zijn voorzien.

Plaats
Meppel

Opdrachtgever
Woonconcept Vastgoed / Zorgcombinatie Noorderboog

Architect
B+O architecten

Bruto vloeroppervlakte
15.500 m²

Stadium
Opgeleverd

Heeft u vragen of wilt u advies?