Janskerkhof Universiteit Utrecht

Bijzonderheden

Het historische complex is in 1264 gesticht als Minderbroeders klooster en was regeringscentrum in de 16e eeuw, Instituut voor Zoölogie en Anatomie in de 19e eeuw en van 1982 tot heden bibliotheek van de rechtenfaculteit. Het ensemble zal in de toekomst de studenten van met name rechten gaan faciliteren met studieplaatsen, werkgroepruimtes en collegezalen. Het ensemble wordt eveneens een informatiecentrum voor studenten en gaat plaats bieden aan het ULC, het Utrecht Law College. Het wordt een plaats waar studenten komen om kennis uit te wisselen, om elkaar te ontmoeten en graag voor langere tijd verblijven. Daarnaast faciliteert het centrum representatieve activiteiten van de faculteit, die ook haar bestuursbureau hier gevestigd heeft.

 De installaties zijn tijdens de renovatie geheel vervangen en gemoderniseerd. Er is gebruik gemaakt van de bestaande stadsverwarmingsaansluiting. Het gehele complex is voorzien van een gebalanceerd mechanisch ventilatiesysteem. Alle onderwijsruimten zijn gezien de mogelijke hoge bezetting op debiet geregeld.

Tijdens het gehele ontwerp is er extra aandacht besteed aan duurzaamheid; de energieverbruiken zijn geminimaliseerd en de materiaalkeuze geoptimaliseerd.

Plaats
Utrecht

Opdrachtgever
Universiteit Utrecht

Architect
Marx & Steketee Eindhoven

Bruto Vloeroppervlakte
7.400 m2

Stadium
Opgeleverd

Heeft u vragen of wilt u advies?