Miele Campus Vianen

Bijzonderheden

Op elektrotechnisch gebied zijn de nieuwste computergestuurde lichttechnieken toegepast zowel in het gebouw als ook op het voorterrein. Alle technische installaties worden gekoppeld op een security management systeem zodat op 4 levensgrote scherm naast alle persoonlijke veiligheid ook alle techniek 24 uur per dag kan worden bewaakt, indien nodig via internet vanuit elke locatie ter wereld !

Naast verlichting worden bezoekers via multimedia systemen (tientallen LCD/plasma schermen), reukapparaten, geluid en vijverpartijen omarmd door de Miele beleving.

De verlichting is volledig programmeerbaar , alle armaturen hebben een adres. In kantoren kan bijvoorbeeld een selectie gemaakt worden uit de stand kantoor, bespreking, presentatie, sfeer of schoonmaak.

Op werktuigbouwkundig gebied zijn zeer complexe installaties ontwikkeld op het gebied van ventilatie en koeling. Zo zijn er in de kookschool en 2 stoomtheaters nieuwe technieken bedacht om de aanwezigen ondanks prominent aanwezige kookluchtjes van voldoende frisse en indien nodig gekoelde lucht te voorzien, technisch gezien een tegenstelling. Het gebouw verder is bijzonder energiezuinig door een warmte- en koude opslag systeem in de bodem.

Plaats
VIanen

Opdrachtgever
Miele Nederland BV

Architect
gevel: Heitmann Architecten
gebouw en kantoorinrichting: Otto Ter Stege architecten
binnenhuis: Best architects en M+R
tuinarchitect: Grasveld & Fleuren

Bruto Vloeroppervlakte
27.730 m²

Stadium
Opgeleverd

Heeft u vragen of wilt u advies?