Drukkerij CCL-label te Oss

Credits foto’s: Herman de Winter | ontwerp M+R interior architecture bna bni

Bijzonderheden

CCL Label, afdeling Healtcare in Oss krijgt een nieuwe locatie! Omdat de productie de afgelopen jaren is blijven groeien, is er beperkte groeicapaciteit op de huidige locatie, wat resulteert in een nieuwe, state-of-the-art faciliteit. Er komt een hoogwaardige drukkerij met productieruimten, warehouse en kantoorgedeelte met bedrijfskantine van circa 7.000 m2 BVO.

CCL-label heeft naast de vigerende BENG eisen ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen. Het gebouw is voorzien van een gasloze installatie door toepassing van warmtepompen, luchtbehandeling met regeneratieve warmteterugwinning, energiezuinige bevochtiging, zonnepanelen, energiemonitoring, intelligente energiezuinige lichtsystemen in het kantoordeel, productieruimte en warehouse. De nieuwe locatie is dusdanig ingericht dat het ook voor medewerkers niet alleen een gezonde maar ook inspirerende werkomgeving wordt.

Parallel aan de nieuwbouw heeft door CCL-label aanpassing plaatsgevonden van het productieproces. Naast een LEAN productie filosofie is de fabriek gebouwd van een conventionele opzet en distributie naar just-in-time delivery. De productieruimte is zodanig ingericht dat op klantspecificatie de productie uitgevoerd wordt, afgewerkt, en in een zeer korte tijd leverbaar bij de klant.
Complexe machinelijnen naar de laatste stand van de techniek en milieueisen zijn daarvoor aangeschaft en bestaande machines ondergaan een upgrade.

CCL-label is qua verlichting uitgerust met energetisch de allerbeste oplossing die er op het moment beschikbaar is:100% LED armaturen. Verlichting die automatisch gedimd wordt op basis van toetredend daglicht oftewel een daglichtafhankelijke lichtregeling. Dit in optimale combinatie met lichtsensoren en machineverlichting die schakelt op aanwezigheid.

Opdrachtgever
CCL Label Oss B.V.

Architect
Cock Struycken architektenburo avb bna

Bruto Vloeroppervlakte
7.000  m²

Stadium
Opgeleverd

Heeft u vragen of wilt u advies?