Nieuws

Start ontwerp museum Prinsenhof Delft

 

Vorige week deelden we op onze sociale media kanalen al het bericht van BiermanHenket met het mooie nieuws dat we na de zomer kunnen starten met het ontwerp voor de renovatie van het monumentale complex Prinsenhof in Delft.

We zijn ontzettend trots dat we met het team BiermanHenket | ABT bv | Peutz | BBA (kostenadvies) aan dit prachtige project mogen werken.

Vanuit de gemeente Delft is er budget vrijgemaakt, aangevuld met een prachtige gift van de Delftse familie Vlek, om het museum te renoveren en te restaureren. Verduurzamen is key in deze renovatie. Het museum is gehuisvest in het voormalige monumentale Sint Agathaklooster en 70 jaar geleden voor het laatst gerenoveerd. Het gebouw kenmerkt zich door verschillende vloerniveaus wat de toegankelijkheid van het museum niet ten goede komt. Dit is één van de speerpunten die verbeterd gaan worden evenals onderzoek naar een nieuwe entree aan de Prinsentuin en het versterken van de tuin. Installatietechnisch speelt verduurzaming in combinatie met een goed museumklimaat een belangrijke rol.

 

Heeft u vragen of wilt u advies?