Nieuws

Stagiaire Sander aan het woord

Ik ben Sander Hendrickx, momenteel 20 jaar oud en woon in Baarle-Nassau. Ik volg de studie werktuigbouwkunde bij Avans Hogeschool te Breda. Momenteel volg ik in het 3e studiejaar de specialisatie: energietechniek.

Hoe ben je bij HvM terechtgekomen?

Vanuit school is er een online omgeving waarop bedrijven haar stageopdracht kunnen aanmelden. Via deze online omgeving ben ik terecht gekomen bij de aangeboden opdracht van HvM. Door een telefoontje te plegen, mocht ik op bezoek komen voor een persoonlijk gesprek. Uit dit gesprek volgde, dat er interesse was vanuit HvM en de student. Vervolgens is de opdracht goedgekeurd door de opleiding en ben ik aangenomen als stagiair.

Wat sprak je aan in de opdracht?

In het tweede studiejaar van mijn opleiding zijn er een tweetal vakken (koudetechniek en warmtetransport) welke mijn interesse hebben versterkt in de energie technische richting van de werktuigbouw. Vanwege deze interesse wist ik al vrij snel dat ik een opdracht wilde gerelateerd aan de energietechniek. Verder was het begrip: WKO nieuw voor mij en wekken nieuwe onderwerpen ook mijn aandacht. Als laatste speelt mee dat het resultaat verwerkt diende te worden in Excel. Bij aanvang van de stage had ik zowat geen kennis van Excel. Graag wilde ik mijn Excel technische kennis uitbreiden en dit kwam aan bod in de opdracht.

Wat vond je van de stageplaats?

Ik vond het een zeer prettige organisatie om stage te lopen. Alle mogelijkheden zijn aanwezig om de stage tot een goed einde te brengen. Ten eerste de begeleiding, deze is persoonlijk en intensief. Verder zijn de overige werknemers zeer toegankelijk en vriendelijk. Tevens ben ik bij alle bedrijfsactiviteiten betrokken, zoals het uitje naar Groningen. Vanwege deze factoren voelde ik me zeer welkom binnen de organisatie. Ook waren alle hulpmiddelen aanwezig, zoals een nette werkplek, een degelijke laptop en voldoende licenties voor de benodigde literatuur/ programma’s.

Ben je tevreden over hoe je begeleid bent door je stagebegeleiders?

Ik ben uitermate tevreden hoe ik ben begeleid door mijn stagebegeleiders gedurende mijn stage. Alle begeleiders beschikten over genoeg kennis om mij vakinhoudelijk te begeleiden en kennis bij te brengen. Verder waren de begeleiders procesmatig ook sterk. Dit resulteerde in een gezonde balans tussen zelf onderzoek doen en begeleiding.

 Ben je ook meer over Huisman & Van Muijen te weten gekomen of is je opgedane kennis alleen beperkt gebleven tot je stageopdracht?

Mijn kennis is zeker niet beperkt gebleven bij de opgedane kennis binnen mijn stageopdracht. Doordat alle werknemers toegankelijk waren voor een gesprek, ben ik veel te weten gekomen over de verschillende vakgebieden waar HvM mee te maken heeft. Neem bijvoorbeeld de kerstborrel, het uitje naar Groningen of de middagwandelingen tijdens de lunch waarin ik veel gesprekken heb gevoerd en kennis heb opgedaan.

Wat zijn de resultaten van je stage/ rapport/ presentatie?

Middels het voltooien van mijn stage, heb ik een WKO-rekentool opgeleverd. Deze rekentool bestaat uit een viertal onderdelen, welke zijn verwerkt in een elftal Excel bestanden. Aan de hand van deze rekentool is het mogelijk om een voorlopige/ definitieve ontwerpfase te inventariseren of een open WKO-systeem kan worden toegepast. Deze inventarisatie is gebaseerd op de vermogens- en energievraag door het gebouw en het geleverde vermogen en energie door de installatie(s).

Heeft u vragen of wilt u advies?