Nieuws

Motortoertocht HvM

Zaterdag 17 juni was het zover, de eerste HvM motortoerrit stond op het programma. Er zijn steeds meer motorrijdende collega’s dus er ontstond al snel het idee een keer een toertocht te maken. 5 collega’s (Dennis, Enrique, Ben, René en Arno S) stonden die zaterdag in Weert klaar met ronkende motors. Er zou gereden worden in Limburg en stukje België en Duitsland. Ben had samen met Enrique een hele route in elkaar gezet.

Na een welverdiende tankbeurt, werd er rond een uur of 10 aangereden. Ben, de leider, ging voorop met Dennis en René als hekkensluiters. Het duurde gelukkig niet lang voor het pittoreske dorp Weert ingeruild werd voor B-wegen. Hier begon de tour vorm te krijgen, het weer was top! Het zonnetje op de vizieren (of voor ’n enkeling een zonnebril) en wind door de helmen.
Na een half uur lang te hebben kunnen genieten van de goed verzorgde Nederlandse B-wegen was het tijd om deze te ruilen voor de Vlaamse dynamischere ondergronden. Wellicht dat een enkeling hier eventjes op moest anticiperen (lees: werd eventjes wakker geschud).

Na een uurtje België kwamen wij eventjes (noodgedwongen) tot stilstand door een ongeplande T-splitsing. Hierbij had één van de paardjes de behoefte om toch eventjes op z’n zij te gaan liggen. Dit is natuurlijk te begrijpen want de temperatuur was al aardig opgelopen. Nog een voordeel was dat de rijder wel door wilde gaan dus die stond naar zijn paard te kijken met een redelijk verwarde blik. Ondertussen had Enrique het roer overgenomen van Ben om de Motorbende te gaan leiden.


De tussenpauze was wel gewenst om eventjes op adem te komen en om wat leuke kiekjes te schieten. Maar er moest ook gegeten (en gedronken) gaan worden. Zodoende is afgesproken bij de eerst volgende mogelijkheid te stoppen en te gaan genieten van ’n bakkie koffie en ’n vlaaitje. Uiteindelijk was dit nog een goed half uurtje rijden, maar het was echt een mooi tentje in het dorp Voeren. De koffie was top, de limonade was verfrissend en de vlaai was zowel veel als lekker.

Nu men weer ready to go was, had de groep de machines weer aangeslingerd om het lekkerste deel van de route door te slingeren. Het werd namelijk tijd om de platte achterbandjes wat ronder te slijten, door de bochtige omgeving van Zuid-Limburg. Hier kan maar één ding over gezegd worden ‘Wat een omgeving!’. Het weer zat echt mee, ondanks de hitte was het uitzicht continu prachtig. De kleine heuveltjes maakten de rit ook echt dynamisch waarbij men niet eventjes de aandacht kon laten slippen. Zo werd ook opgemerkt door de leiding nadat de groep weer een kleine detour gepakt had, ook dit hoort erbij.

Er werd langzaam (toch snel) richting de avond gereden en na een (spreekwoordelijke) sauna van Valkenburg was het tijd om richting Duitsland te rijden voor de laatste stop van de dag. Hier nam de groep afscheid van René nadat ze met z’n allen nog even wat gegeten hadden.

Het laatste stuk Duitsland was vlak(ker) en het leek op de oude bureaublad achtergrond van Windows XP. Hier kon de groep nog even een uurtje of 2 nagenieten en tot rust komen voor er weer aanstalten gemaakt werd om richting huis te rijden. Bij Roermond was het zover. Het einde van de heerlijke motorrit was aangekomen, een laatste groepsfoto werd genomen, de laatste grappen (voor deze dag) werden gemaakt en de groep nam afscheid om ieder z’n eigen weg naar huis te volgen.

Al met al werd er wel geroepen ‘Dit moeten we snel nog eens doen!

Heeft u vragen of wilt u advies?