Nieuws

Medewerker aan het woord: Robert Kwaks

Wie ben je, hoelang werk je al bij HVM en wat is je functie?

Mijn naam is Robert Kwaks (51 jaar), ik ben getrouwd met Monique en vader van Camiel (20) en Nina (16) en woonachtig in Hedel.
Ik werk sinds 1 oktober 2022 als projectleider elektrotechniek bij Huisman & van Muijen.
Vanuit onze opdrachtgevers begeleid ik projecten als directiebevoegde en houd ik toezicht op de uitvoering op installatiewerkzaamheden van diverse nieuwbouw- en renovatieprojecten.
Verder verzorg ik samen met mijn collega’s installatie-adviezen en ontwerpen en lever ik mijn bijdrage aan vraagstukken betreffende duurzaamheid.

Wat kun je vertellen over de organisatie?

Huisman & van Muijen is een flexibele, professionele maar vooral moderne en sociale werkgever.
Er is veel ruimte voor ontwikkeling van medewerkers maar ook voor het invullen van nieuwe vraagstukken vanuit de opdrachtgevers zoals nazorg en ondersteuning voor MJOP.
Ons kantoor aan de Rompertdreef is een moderne werkplek waardoor ik nooit vanuit huis werk.

Welk project heeft op jou persoonlijk de meeste indruk gemaakt?

Ik ben vanuit een van onze opdrachtgevers direct betrokken bij de totale inrichting van het nieuwe gebouw Tripolis-Park aan de Zuidas in Amsterdam.
Dit geavanceerde en duurzame kantoorgebouw, BREEAM-excellent gecertificeerd, is geheel voorzien van een zelf organiserend draadloos mesh-netwerk.
Biodynamische verlichting, koeling, verwarming en ventilatie (CO2) worden op wens van de gebruiker per ruimte, geheel op aanwezigheid, automatisch geregeld.
Ook de integrale beveiliging, bouwkundige detaillering en locatie van het gehele gebouw is hoogstaand.

Heb je nog een leuke anekdote?

Ik vind mezelf wel het voorbeeld van “een echte laatbloeier”. In mijn jeugd was concentratie en geduld voor opleidingen absoluut onmogelijk, daarvoor had ik echt te veel energie.
Op mijn 34e(!) besefte ik dat ik niet mijn hele leven in de uitvoering wilde werken en ben ik aan mijn studies begonnen. Eerst de TSI-E opleiding en daarna meteen de MIT-E opleiding succesvol afgerond om daarna als projectleider elektrotechniek in het diepe te springen.
Gelukkig had ik voldoende zelfvertrouwen, levenservaring en vakkennis en werd het gelijk een succes en was ik in staat om bij een installateur in 6 jaar een serviceafdeling met inspecties te ontwikkelen.
De afgelopen 15 jaar stel ik mezelf ook beschikbaar als leerlingbegeleider en assessor van praktijkexamens op het KW1C, dat geeft veel voldoening.
Al jaren gebruik ik mijn eigen levenservaring als motivatie voor leerlingen die op jonge leeftijd vastlopen in keuzes en ontwikkeling.
Mijn advies aan hen luidt steevast:
Doe en wordt wat je wil, maar vergeet niet wie je bent.
Geef je eigen ontwikkeling voldoende tijd, ga door met (deeltijd)studeren en stel alleen realistische lange termijn doelen, dan krijg je garanties voor de toekomst en voorkom je persoonlijke teleurstellingen.

Heeft u vragen of wilt u advies?