Nieuws

Medewerker aan het woord: Marieke Schemkes

Wie ben je, hoelang werk je al bij HVM en wat is je functie?

Ik ben Marieke, 25 en woon in Eindhoven. Ik werk sinds februari bij Huisman & van Muijen, dus nog maar net! Mijn functie is Junior Engineer Werktuigbouwkunde. Ik heb werktuigbouwkunde gestudeerd en ben na het halen van mijn opleiding rustig opzoek gegaan naar een fijne werkplek en die heb ik hier gevonden!

Wat kun je vertellen over de organisatie?

Het is een fijn bedrijf om te werken, alle collega’s staan altijd open voor vragen en willen altijd helpen. Dat is fijn, zeker als je net begonnen ben met werken en nog niet goed weet hoe alles werkt. Er hangt een open werksfeer en dit maakt het makkelijk om bij veel projecten en verschillende projectfases mee te kijken. Daarnaast wil iedereen altijd wel een praatje maken waardoor er een gezellige sfeer hangt.

Welk project heeft op jou persoonlijk de meeste indruk gemaakt?

Omdat ik er nog niet zo lang werk maakt elk project eigenlijk wel indruk op me. Heel veel dingen zijn nieuw voor me, nu begin ik bepaalde aspecten wel te herkennen maar in elk project zit wel iets wat ik nog niet herken. Nu zijn we bezig met Nieuw Bergen en dat vind ik een mooi project. Dat komt vooral omdat het in Eindhoven komt en ik vaak in dat gebied van de stad ben.

Heb je nog een leuke anekdote?

Door het coronavirus wordt er bij ons ook veel thuis gewerkt. Daardoor miste ik in het begin wel het contact met collega’s, zeker omdat ik nieuw was en nog niet iedereen goed kende. Alle uitjes zijn ook niet door gegaan maar heb van verschillende mensen al gehoord dat die wel altijd gezellig zijn dus daar ben ik benieuwd naar! Toen iedereen nog op kantoor werkte was er ook elke week wel een keer gebak op kantoor, die momenten miste ik met het thuiswerken ook wel. 

Heeft u vragen of wilt u advies?