Nieuws

Medewerker aan het woord: Dennis van Leeuwen

Wie ben je, hoelang werk je al bij HVM en wat is je functie?

Ik ben Dennis van Leeuwen, ik ben ondertussen 24 jaartjes oud en ben woonachtig in de buurt van Utrecht. Ik ben hier begonnen als stagiair, doorontwikkeld naar een oproepkracht en nu sinds kort werkzaam als parttime engineer. Zelf houd ik mij veelal bezig met het ontwerpen van werktuigbouwkundige installaties binnen diverse projecten. Tevens werk ik aan energieberekeningen en dergelijke. Het standaard principe van een beetje WD40, duct tape en tie-raps gaat hier niet in op! Zelf vind ik het erg leuk om bij ontwerpen te kunnen puzzelen om installaties en bijbehorende passend te krijgen in de aangegeven ruimten. Dit vergt vaak toch enige uitdaging en is dus niet geheel vanzelfsprekend om het passend te krijgen. Energieberekeningen klinken op afstand vaak makkelijk en in de eerste fasen is het relatief eenvoudig om aan gestelde eisen te kunnen voldoen. Echter wanneer het project specifieker wordt en steeds meer richting een definitief ontwerp gaat, komen er meer vragen naar boven. Deze vragen moeten natuurlijk beantwoord worden, dus zit ik als engineer nooit stil en leer nagenoeg elke dag nieuwe dingen bij! Precies hetgeen wat ik altijd wilde, veel variatie in mijn werk.
Naast werk heb ik gelukkig ook andere hobby’s, voorbeelden zijn muziekevenementen bezoeken, motorrijden en wanneer het weer het toelaat, kitesurfen.

Wat kun je vertellen over de organisatie?

Natuurlijk kan ik vertellen wat HvM allemaal te bieden heeft aan partners, opdrachtgevers, etc. Maar dat valt grotendeels wel te zien op de website. De werksfeer binnen HvM zou ik omschrijven als typisch Brabants, zelf kom ik uit Utrecht en merk toch veel verschil tussen de omgang en openheid. De directeuren zitten hier bijvoorbeeld gewoon naast je te werken in plaats van ergens verborgen in hun eigen kantoor. Daarbij is er elke dag wel ruimte voor een niet werk gerelateerd overleg. Natuurlijk wordt er wel altijd van je verwacht dat het werk af komt op de afgesproken datums, maar dat is normaal. Daarin tegen biedt HvM steeds meer vrijheid, sinds afgelopen jaar is thuiswerken mogelijk geworden. Tijdens de coronaperiode kwam ik er achter dat thuiswerken niet echt bij mij past, ik geef de voorkeur aan werken op kantoor. Ik miste met name de gezelligheid.
Verder is HvM een zeer dynamische organisatie waarbij er echt ruimte is voor zelfontwikkeling. Sinds kort heeft HvM een optie om via een platform cursussen te volgen waarbij zelf gewerkt kan worden aan meerdere soft-skills. Daarbij zijn er per half jaar gesprekken waar er gekeken wordt naar eigen ontwikkeling en plannen / mogelijkheden opgesteld worden om jezelf verder te ontwikkelen.
Een van de redenen dat ik hier sinds binnenkomst meteen op mijn gemak zat waren (en zijn nog steeds) de collega’s. Iedereen is open en eerlijk tegenover elkaar, als je ergens hulp bij nodig hebt is er altijd wel iemand die wil helpen. Er zijn weinig weken die er constant hetzelfde uitzien of uitgezien hebben, dit laat maar zien hoeveel variatie er is in werkzaamheden.

Welk project heeft op jou persoonlijk de meeste indruk gemaakt?

Kalorama (te Berg en Dal) en Skyhotel (te Hoofddorp). Kalorama was het eerste project waar ik aan gewerkt heb, deze zal mij dus altijd wel bij blijven denk ik. Voor het Skyhotel heb ik meerdere berekeningen gemaakt, hier had ik toen nog niet de meeste ervaring in dus ik had wel hulp / controle nodig van enkele collega’s. Maar nu ik beide projecten uitgevoerd zie, ben ik wel te spreken over het resultaat. Tuurlijk zijn er nog meer projecten waar ik aan mee gewerkt heb, die ik absoluut uitdagend en mooi vond. Maar deze twee projecten hebben die bepaalde indruk op mij achter gelaten waardoor ik tot op de dag vandaag nog steeds kan lachen als ik eraan terug denk

Heb je nog een leuke anekdote?

De band die hier tussen collega’s aanwezig is, vind ik zelf erg bijzonder! Als een collega vertrekt is het toch veelal een gemis binnen het bedrijf. Dit merk je / ik de eerste tijd daarna wel. HvM is een middelgroot bedrijf waardoor iedereen elkaar wel echt kent en iedereen is ook welkom. Elk jaar zijn er meerdere momenten waar de personeelsvereniging activiteiten organiseert waar de collegialiteit toch weer toe kan blijven nemen. Dit zie je tijdens werkdagen ook echt terug! Corona heeft dit alles wel in de war geschopt en op den duur mis je dit soort activiteiten wel. Niet zozeer omdat ik een feestbeest ben maar puur vanwege het gemis aan informele gezelligheid buiten werktijd. Er zijn gelukkig ook enkele collega’s die motorrijden en zo zijn wij een kleine maand terug nog met die club een kleine ronde gaan rijden.

Heeft u vragen of wilt u advies?