Nieuws

Medewerker aan het woord: Ben Wijnands

Wie ben je, hoelang werk je al bij HVM en wat is je functie?

Hoi, Ik ben Ben 😉.
Ik ben sinds 1 november 2020 in dienst bij HVM als projectleider elektrotechniek dus ik werk er nu bijna een half jaar en dat doe ik met veel plezier en passie.

Wat kun je vertellen over de organisatie?

Toen ik voor de eerste keer naar binnen liep bij HVM, dacht ik “wauw wat een mooi kantoor zeg.” Iets verder lopend stonden er een aantal mensen in de koffiecorner (uiteraard op de 1,5 meter afstand zoals dat hoort in de huidige samenleving😉) die allemaal heel vriendelijk gedag zeiden en waarvan er een aantal gelijk een gesprek aan gingen, ik voelde me meteen welkom. Dat was mijn eerste indruk en die indruk sluit helemaal aan op de organisatie HVM.
HVM heeft open en platte organisatiestructuur waarbij het makkelijk is om ideeën naar voren te brengen of even een gesprek aan te gaan met een collega. Er zijn geen barrières die je tegen houden om te reflecteren en iedereen staat voor je klaar. Vooral aan het begin moest ik nog veel dingen leren en had ik een hoop vragen, deze vragen kon ik bij iedereen neer leggen en zonder enige moeite werd ik geholpen. Uiteraard moet ik nog steeds dingen leren, je bent immers nooit uit geleerd, en ik kan nog steeds bij collega’s terecht. Kortom; Ik werk met heel veel plezier bij HVM en ik ben blij dat ik de stap gemaakt heb om hier te gaan werken.

Welk project heeft op jou persoonlijk de meeste indruk gemaakt?

Ik werk natuurlijk nog niet zolang bij HVM dus heel veel projecten heb ik nog niet onder mijn hoede gehad, maar op dit moment is er een project die qua bouwvorm wel heel veel indruk op me maakt. Het gaat om een Sporthal welke ondergronds wordt gebouwd, in eerste instantie dacht ik “hoe krijgen ze dat voor elkaar” , maar nu het project steeds dichter tegen het voorlopig ontwerp aan zit wordt er een hoop duidelijk. Het project zal worden gerealiseerd in Amsterdam en zoals bekend staat daar zo’n beetje alles op palen in het water en het is dus een behoorlijke uitdaging om een betonnen constructie ondergronds te maken maar tegelijkertijd ook een prestatie als het allemaal gereed is. Installatietechnisch is het niet heel complex maar toch heeft het ondergrondse verhaal wel impact op de installaties. Denk bijvoorbeeld aan daglicht, dat eigenlijk nergens naar binnen kan treden en dat je dus er voor moet zorgen dat er voldoende kunstverlichting is die qua niveau dicht in de buurt komt van het daglicht. We zitten natuurlijk nog aan het begin van dit project en er zullen nog voldoende uitdagingen volgen, ik kijk er naar uit en ben heel benieuwd naar het eind resultaat.

Heb je nog een leuke anekdote?

Aangezien ik nog maar een korte periode bij HVM werk, heb ik nog geen leuke anekdote maar die gaan er vast nog komen en zodra ik er eentje heb, zal ik die met alle plezier delen.

Heeft u vragen of wilt u advies?