Nieuws

Ervaringen Bas WTG 2019

Zoals eerder bericht, is in de week van 17 – 23 augustus onze collega Bas van den Hoven als teammanager van TeamNL mee geweest naar de World Transplant Games (WTG) in Newcastle (UK).

Hieronder Bas zijn verhaal over deze week in Newcastle:

Ineens zat ik daar in de functie van teammanager aan boord van de ferry naar Newcastle (UK) met 61 TeamNL atleten. En hoewel ik zelf genoeg ervaring heb met deze World Transplant Games, maakte dit me ineens weer heel klein.

Newcastle 2019 waren de grootste games ever met 59 deelnemende landen en bijna 1700 atleten van over de gehele wereld. Onze missie was om met een ultieme sportieve prestatie zoveel mogelijk medailles binnen te halen. En dat hebben we gedaan: 46 medailles waarvan 13 Goud, 17 Zilver en 16 Brons. Het evenaren van de medailleregen van Durban 2013 lukte niet, maar desondanks toch supertrots op mijn atleten en hun prestaties. Want uiteindelijk haalt ieder van deze atleten het maximale uit zichzelf na een transplantatie.

  

Persoonlijk was het een zoektocht van hoe mijn “new born’’ rol als teammanager zo optimaal mogelijk in te vullen. Het was laveren tussen teammanagersmeeting, WTGF bobo meetings, iedereen bijpraten tijdens ons beruchte Holland House, aanwezig zijn bij de verschillende sporten etc.

Het was continu schakelen, filteren, informatie opnemen, spreekbuis zijn, maar soms is gewoon het aanwezig zijn op een sportvenue al genoeg.

Ik vond het een prachtige ervaring die ik voor geen goud had willen missen. Het heeft me hopen energie gekost, maar ook bergen ervaring opgeleverd. Hoogtepunt voor ons was dat minister Bruno Bruins live inbelde tijdens ons Holland House om ons te feliciteren met de behaalde successen.

Volgend jaar zijn de Europese Transplantatie Spelen……..

Heeft u vragen of wilt u advies?