Nieuws

25 jaar HomePlan

Stichting HomePlan bouwt aan een huis, thuis en toekomst voor de allerarmsten. Deze ontwikkelingsorganisatie bestaat 25 jaar en HvM steunt hen al 12,5 jaar.

Vanaf 2010 heeft HvM al meerdere malen deelgenomen aan bouwreizen en daarom is besloten om in 2012 duurzaam partner te worden van Homeplan. Hierdoor geven wij een structurele financiële bijdrage aan deze mooie stichting. Het bouwen van huizen en alles daaromheen aan voorzieningen heeft veel raakvlakken met het werk dat HvM doet. Zo hebben we met een extra donatie ervoor gezorgd dat 1 gezin voorzien is van stroom in het nieuwe huis.

Directie lid Will van der Weijden: ‘’ Via een relatie ben ik in contact gekomen met Homeplan en vanaf het begin spraken de termen huis, thuis en toekomst mij meteen erg aan. Doordat wordt gewerkt met een kleine organisatie wordt bijna al het gedoneerde geld ook werkelijk gebruikt voor het realiseren van projecten. Tijdens onze eerste bouwreis in 2010 zijn wij meteen geraakt door de impact die een eenvoudige woning heeft op een gezin. Maar ook de nazorg, die bestaat uit het verzorgen van scholing en sociale ontwikkeling vanuit de organisatie na de bouw van de woning sprak ons erg aan. In totaal hebben wij in de afgelopen jaren deelgenomen aan een 11-tal bouwreizen naar o.a. Mexico, Zuid-Afrika en Nicaraqua. HVM gaat mogelijk in 2023 deelnemen aan een eigen bouwreis. ‘’

Heeft u vragen of wilt u advies?