ROC Willem de Rijkelaan Eindhoven

ROC Willem de Rijkelaan Eindhoven

ROC Willem de Rijkelaan Eindhoven

Bijzonderheden

Het ROC Eindhoven heeft de School voor de Zorgsector en de School voor Welzijn samengevoegd in het gebouw aan de Willem de Rijkelaan. De school voor de Zorgsector was reeds op deze locatie gehuisvest. Het gebouw heeft een flinke renovatie en een uitbreiding ondergaan om beide scholen voor langere termijn te huisvesten. 

Met name de klimaatinstallatie is behoorlijk uitgebreid met een volledig gebalanceerd luchtbehandelingssysteem.

Uit oogpunt van duurzaamheid is een Warmte Koude Opslagsysteem opgenomen, waarmee ’s winters het gebouw verwarmd en ’s zomers gekoeld kan worden. Hiermede wordt op een verantwoorde manier tegemoet gekomen aan de wens van de gebruiker om het binnenklimaat sterk te verbeteren.

.

Plaats
Eindhoven

Opdrachtgever
Complan B.V. Eindhoven

Architect
Diederen Dirrix

Bruto Vloeroppervlakte

Verbouwing:     16.000m²
Uitbreiding:         1.800m2

Stadium
Opgeleverd

Heeft u vragen of wilt u advies?

Hotel M-Gallery Amsterdam

Hotel M-Gallery Amsterdam

Hotel M-Gallery Amsterdam

Bijzonderheden

Het project betreft de renovatie van een hotel aan de Nieuwezijdse Voorburgwal in het centrum van Amsterdam. Het viersterrenhotel heeft 148 kamers en is gevestigd in een combinatie van panden die tot een hotel zijn samengevoegd; een tweetal monumentale panden (kloosters uit de 13e en 14e eeuw) en een relatief nieuw deel uit 1986. 

De renovatie betreft de volledige begane grond met algemene ruimten zoals restaurant, keuken, bar, backoffice en fitnessruimte. De kamers zullen opnieuw ingericht worden. Voorlopig is het uitgangspunt om zo veel als mogelijk de installatietechnische infrastructuur voor de kamers te behouden.

Plaats
Amsterdam

Opdrachtgever
Internos Amsterdam Hotel Owning Company

Architect
Boparai / Concrete

Bruto vloeroppervlakte
1.855 m²

Stadium
Opgeleverd

Heeft u vragen of wilt u advies?

Nachtegaallaan Eindhoven

Nachtegaallaan Eindhoven

Nachtegaallaan Eindhoven

Bijzonderheden

Het project betreft de renovatie van het totale gebouw van het voormalig Nutsbedrijf Regio Eindhoven, behoudens het restaurant en enkele kantoorruimten op de begane grond. Het renovatieproces wordt uitgevoerd volgens The Natural Step, waarbij duurzaamheid in al haar facetten aan bod komt. Denk hierbij aan verduurzaming van de installaties, gebruik van materialen, hergebruik van materialen uit de te verlaten kantoorlocatie tot aan het proces van verhuizing met zo min mogelijk CO2-uitstoot.

De kantoorverdiepingen van het gebouw worden volledig ingericht volgens “Het Nieuwe Werken”, met een hoge mate van flexibiliteit van de installaties. Aangezien de schil van het gebouw niet gewijzigd zou worden, is er voor gekozen om de cv-installatie op de verdiepingen te handhaven om een hoge mate van comfort in de winter te kunnen garanderen.

Om toch tot een meer duurzame installatie te komen is de totale ventilatieluchthoeveelheid voor het gebouw verlaagd, is er een efficiënte warmteterugwininstallatie voor zowel warmte als vocht toegevoegd en wordt er lokaal gekoeld op basis van een hoge temperatuur koelsysteem met inductie-units. Het gehele gebouw is verder voorzien van naregelingen voor klimaat om zo efficiënt mogelijk te verwarmen en koelen.

 De kantoorverdiepingen zijn voorzien van HF-verlichtingsarmaturen afgestemd op het gebruik van de desbetreffende ruimte. Zo zijn kantoren voorzien van efficiënte TL verlichting en zijn informele overlegplekken voorzien van LED-spots en LED-pendelarmaturen om een informele sfeer te creëren.

Tevens is gebruikt gemaakt van LED-armaturen in diverse uitvoeringen om aanvullende werkplekverlichting en sfeerverlichting te creëren.

Plaats
Eindhoven

Opdrachtgever
Gemeente Eindhoven

Architect
M+R interieurarchitecten

Bruto Vloeroppervlakte
12.500 m2 bvo en 6.200 m2 vvo

Stadium
Opgeleverd

Heeft u vragen of wilt u advies?