Magna Plaza Amsterdam

Magna Plaza Amsterdam

Magna Plaza Amsterdam

Bijzonderheden

Het project Magna Plaza is verdeeld in 2 subprojecten:

  • Verbouwing van het souterrain en deel begane grond; Hierbij wordt de toegangswegen aangepast en de 2 centrale vides dichtgezet. De algemene installaties worden aangepast en de brandmeldinstallatie wordt uitgebreid ten behoeve van de nieuwe functie.
  • Renovatie en vervanging van de centrale klimaatinstallaties en centrale verlichting. Hierbij wordt de oude natte koeltoren vervangen voor moderne drycoolers, de cv ketels vervangen voor HR-ketels, de luchtbehandelingsinstallatie gerenoveerd en de centrale regeling vervangen voor een compleet GebouwBeheerSysteem. Tevens wordt de centrale verlichting (grotendeels halogeen) vervangen voor LED-verlichting.

Plaats
Amsterdam

Opdrachtgever
MP Monumenten N.V.

Architect
Hans Ruijssenaars Architecten Amsterdam

Bruto Vloeroppervlakte
Verbouwing souterrain + deel begane grond 3.000 m2
Renovatie installaties 12.000 m2

Stadium
Opgeleverd

Heeft u vragen of wilt u advies?

Museum De Fundatie Zwolle

Museum De Fundatie Zwolle

Museum De Fundatie Zwolle

Bijzonderheden

Museum de Fundatie heeft zijn vestiging in Zwolle uitgebreid. Het monumentale Paleis aan de Blijmarkt, de behuizing van Museum de Fundatie aan de rand van de Zwolse binnenstad, is te klein geworden om de tentoonstellingen, eigen collecties en de bezoekers, met name groepen en scholen, adequaat ruimte te bieden. De nieuwe tentoonstellingsruimte is 1.000 m² groot  en biedt uitzicht over de historische binnenstad van Zwolle.

 

Ten behoeve van de nieuwbouw zijn nieuwe klimaatinstallaties voorzien welke op een ingenieuze wijze zorgen voor een museaal binnenklimaat dat aan de strengste eisen voldoet. Deze installaties vormen een zodanig geheel met het gebouw dat van een totaal geïntegreerd ontwerp kan worden gesproken. De vloeren en plafonds zijn onderdeel geworden van het installatieconcept. Op deze wijze is een zeer energie efficiënt gebouw ontstaan. De techniek is zodanig opgezet dat een zeer flexibele indeling, noodzakelijk voor een moderne museum, mogelijk is.

Plaats
Zwolle

Opdrachtgever
Gemeente Zwolle

Architect
BiermanHenket Architecten

Bruto vloeroppervlakte
1.000 m²

Stadium
Opgeleverd

Heeft u vragen of wilt u advies?