De Rondom Eindhoven

De Rondom Eindhoven

De Rondom Eindhoven

Bijzonderheden

Het voormalige pand van TNO op de TU/e campus aan de Rondom 1 te Eindhoven is volledig getransformeerd van een voormalig labgebouw naar een flexibel, open en uitnodigend onderwijs- en onderzoeksgebouw. Vanaf dit studiejaar biedt het onderdak aan 3500 studenten van drie techniekopleidingen van Fontys Hogescholen.

Het ontwerp voor de herinrichting is van EnEn architecten en EGM Architecten. Het gebouw is gerealiseerd in een UAV-GC contractvorm door bouwcombinatie Build2Learn.

Onder andere door hergebruik van het bestaande gebouw is er sprake van een zeer duurzaam gebouw. Tevens zijn zoveel mogelijk materialen en bestaande infrastructuur hergebruikt. Vanuit de bestaande situatie is het klimaatsysteem geschikt gemaakt voor de onderwijsfunctie door toepassing van intelligente regeltechniek.

Huisman & van Muijen is vanaf de verificatiefase bij dit project betrokken.

Plaats
Eindhoven

Opdrachtgever
Fontys Hogescholen

Architect
Build2Learn

Bruto Vloeroppervlakte
29.000 m2 

Stadium
Opgeleverd

Heeft u vragen of wilt u advies?

Rembrandthuis Amsterdam

Rembrandthuis Amsterdam

Rembrandthuis Amsterdam

Rendering Museum Het Rembrandthuis, Amsterdam door Bierman Henket.

Bijzonderheden

Het Rembrandthuis gelegen aan de Jodenbreestraat te Amsterdam zal worden gerenoveerd tot een bruikbaar, duurzaam en toekomstbestendig museum. Het museum bestaat uit twee gebouwen: De Nieuwe Vleugel, deze is 20 jaar geleden gebouwd. Daarnaast ligt het oude woonhuis.

De museale ruimte zal worden uitgebreid, waarbij extra museale ruimte zal worden gecreëerd door het huren van 4 bouwlagen in het pand links naast het oude woonhuis. Daar zijn inmiddels een groot aantal van de kantoren ondergebracht.

Plaats
Amsterdam

Opdrachtgever
Museum Rembrandthuis Amsterdam

Architect
BiermanHenket

Bruto vloeroppervlakte
1.560 m2

Stadium
In ontwerp

Heeft u vragen of wilt u advies?

Onderwijsmuseum De Holland Dordrecht

Onderwijsmuseum De Holland Dordrecht

Onderwijsmuseum De Holland Dordrecht

settings.

Bijzonderheden

Het gemeentelijk monument is duurzaam gerestaureerd met zoveel mogelijk respect voor het oorspronkelijke gebouw. Een groot aantal oorspronkelijke elementen zijn in hedendaagse technische vormgeving teruggekomen.

 

De gemeente Dordrecht heeft een duurzaamheidambitie vastgesteld. Duurzaamheid is een speerpunt en hier is dus zowel bouwkundig als installatietechnisch zoveel mogelijk rekening mee gehouden. Zo zijn de gevels, vloer en het daken hoogwaardig geïsoleerd, is LED verlichting in combinatie met intelligente verlichtingsregelingen toegepast, wordt warmte terug gewonnen uit de ventilatielucht. Ten behoeve van de centrale warmte- en koud opwekking is een Warmte Koude Opslag installatie (WKO) met warmtepompen voorzien in combinatie met vloerverwarming en vloerkoeling.

De hemelwaterafvoeren zijn aangesloten op een irrigatie installatie waarmee de tuinen worden voorzien van het benodigde regenwater in de zomer.

 

Het gebouw is compact en mede door het hergebruik van materialen en toepassing van duurzame installatieconcepten is een gerestaureerd gebouw met Energielabel A gerealiseerd.

 

Plaats
Dordrecht

Opdrachtgever
Gemeente Dordrecht

Architect
BiermanHenketArchitecten

Bruto vloeroppervlakte
2.000 m²

Stadium
Opgeleverd

Heeft u vragen of wilt u advies?