Kantoor Richemont Amsterdam

Ontwerp: M+R interior architecture

Bijzonderheden

Het hoofdkantoor van Richemont in Amsterdam bestaat uit 3 geschakelde grachtenpanden aan de Herengracht. 

Vanwege een herhuisvesting zijn de meeste verdiepingen compleet gerenoveerd. Hierbij zijn diverse comfortverbeteringen toegepast en is het achterstallig onderhoud meegenomen. Het bouwdeel aan de achterzijde is voorzien van klimaatplafond. Hierdoor is niet alleen het comfort sterk verbeterd; vanwege het vervallen van diepe convector omkastingen is het nuttig vloeroppervlak met ca. 15% verhoogd.

Diverse DX-units zijn vervangen voor fancoil unit op het gekoeld water. Hiermee wordt het comfort verbeterd en bespaard op onderhoud.

Om veel energie te besparen zijn de oude VR cv-ketels vervangen voor moderne HR-ketels. Tevens is het centrale warmtapwater systeem vervangen voor lokale boilers.

De gehele regelinstallatie is vervangen en onder andere door het aanbrengen van extra sensorsverbeterd.

Alle sanitaire groepen zijn gerenoveerd met nieuwe installaties.

De data-installatie is grotendeels vervangen. Alle noodzakelijke aanpassingen van de beveiligingsinstallaties zijn meegenomen. Het gehele pand is voorzien van LED verlichting.

Plaats
Amsterdam

Opdrachtgever
RLG Europe BV

Architect
M+R interior architecture

Bruto Vloeroppervlakte

4.400 m²

Stadium
In uitvoering

Heeft u vragen of wilt u advies?