BREEAM

BREEAM (Building Research Establishment’s Environmental Assessment Method) is de leidende en wereldwijd meest gebruikte methode voor de duurzaamheidsprestaties van gebouwen. Het zet de standaard voor best-practice in duurzaam ontwerp en is in feite de maatlat om de duurzaamheidsprestatie van een vastgoedasset te beschrijven.

 

Huisman & Van Muijen heeft in zijn organisatie experts op de gebieden Nieuwbouw en Renovatie en In-Use. Gebouwen inclusief de bouwkavel worden beoordeeld in de ontwikkel- en opleverfasen op basis van onderwerpen, gegroepeerd in de volgende categorieën:

  • Management
  • Gezondheid
  • Energie
  • Transport
  • Water
  • Materialen
  • Afval
  • Landgebruik en ecologie
  • Vervuiling

 

Referenties:

 

Damrak 70 te Amsterdam

Het huidige pand aan het Damrak 70 (waar in de huidige situatie de C&A is gevestigd) wordt gestript, waarna er nieuwe baksteen gevels gerealiseerd worden. De winkelpuien op de begane grond worden transparant en bijzonder hoog. De nieuwe zestig meter brede gevel heeft meer raakvlak met het originele werk van H.P. Berlage. De Amerikaan Robert A.M. Stern is verantwoordelijk voor het ontwerp.

Het gebouw aan Damrak 70 heeft een enorm vloeroppervlak en de plafonds zijn hoog. Het pand leent zich daarom uitstekend voor hergebruik. Alleen de huidige gevel verdwijnt, waarna het gebouw een nieuwe indeling krijgt. De bovenliggende kantoren, waar decennia het hoofdkantoor van C&A zat, transformeren naar winkelruimte. Lagen -­2 en +6 worden gebruikt als magazijnruimte voor de winkels. De zeven etages daartussen, elk circa 2.500 m2 groot, zijn te huren als winkelruimte.

Totaal oppervlakte is 21.983 m²

Het oplevercertificaat Very Good is behaald.

 

Gravenstraat te Amsterdam

Het huidige pand op de hoek van de Gravenstraat en Nieuwendijk 196 verdwijnt grotendeels. Enkel de begane grond, vloer en zijgevels van het huidige pand blijven behouden. Binnen dit kader vindt de nieuwbouw plaats. Authentiek aandoende nieuwbouw met een transparante gevel, naar ontwerp van Rijnboutt Architecten.

Met zijn hoge, transparante puien past het nieuwe gebouw op de locatie Nieuwendijk 196 qua uitstraling perfect in het historische straatbeeld.

Er is per laag zo’n 1.700 vierkante meter winkeloppervlak beschikbaar: in totaal 5.100 vierkante meter. De ruimten op de begane grond krijgen een vrije hoogte van 5,10 meter, de bovengelegen etages van 4,80 meter.

Totaal oppervlakte is 5.200 m²

Het oplevercertificaat Very Good is behaald.

 

Nieuwbouw hoofdkantoor Shimano Europe op High Tech Campus Eindhoven

Shimano verplaatst zijn Europees hoofdkantoor per 1 januari 2017 van Nunspeet naar Eindhoven.

Het nieuwe Europese hoofdkantoor van het Japanse bedrijf zal een plek krijgen op de High Tech Campus in Eindhoven, een bedrijventerrein waarop een veelvoud aan bedrijven uit de technologiesector gevestigd zijn.

Het kantoor zal ontworpen worden om een zo hoog mogelijke BREEAM-NL kwalificatie te behalen.

Totaal oppervlakte is 4.692 m²

Minimaal senario is Excellent, mogelijke ambitie van opdrachtgever is Outstanding.

 

Kuehne + Nagel Westzaan

In Westzaan is in opdracht van K+N een nieuwe bedrijfshal met kantoor gebouwd. Dit complex verzorgt de ontvangst van de lege kratten van een groot aantal Albert Heijn winkels. De kratten worden gewassen zodat deze weer gebruikt kunnen worden voor de distributie van verschillende waren.

Het gebouw is energiezuinig ontworpen; het complex is onder andere volledig voorzien van LED verlichting, welke ook in de hal op aanwezigheid wordt geschakeld.

Er is veel aandacht besteed aan het splitsen van de verschillende logistieke stromen. Ook zijn er maatregelen genomen voor energie- en watermonitoring en ecologie.

Totaal oppervlakte is: 19.874 m²

Minimaal scenario is Good.